Novice
Domov > Novice > Letovanje gasilske mladine 2023
Letovanje gasilske mladine 2023
Avtor: PGD 10.07.2023

PGD Nova Gorica že od leta 1989 organizira letovanje gasilske mladine v letošnjem letu pa je potekalo že 33. letovanje, ki smo ga, kot v lanskem letu izvedli v bungalovih v Avtokampu Veli Jože v Savudriji.

Tabor je potekal med 26. 06. 2023 in 30. 06. 2023. Udeležilo se ga je 26 otrok iz PGD Nova Gorica ter pobratenega društva PGD Podbrdo ter 9 mentorjev, ki smo skrbeli za red in disciplino ter aktivnosti tekom dneva. V ponedeljek zjutraj smo se vsi skupaj zbrali pred gasilskim domom in se z avtobusom odpravili proti morju. Ko smo prispeli smo se nastanili v hiške ter pričeli z izvajanjem aktivnosti. Tekom tedna smo uživali v morju in igranju vodnih iger. V petih dneh smo obnovili znanja orientacije, spajanja gasilskih armatur, prenosa vode med dvema točkama ter razvrščanja. Organizirali smo tudi zabavne vodne igre pri katerih smo vsi z veseljem sodelovali. Ob vročem četrtkovem večeru smo si privoščili tudi hladen sladoled. V petek smo organizirali zabaven zaključek za starše na katerem smo podelili nagrade za najboljšo skupino ter za najboljše pospravljeno sobo. Po končanem zaključku smo se odpravili proti domu kjer so nas domači že nestrpno čakali.

Zahvalil bi se rad mladini in mentorjem PGD Nova Gorica ter PGD Podbrdo za sodelovanje na letovanju in pomoč pri organizaciji le tega. Zahvala gre tudi donatorjem, ki so z kakršno koli finančno in materialno pomočjo pomagali pri izvedbi 33. tabora gasilske mladine.